Regler om fredningsbælter

Fisk, som bevæger sig fra vandløb ud i havet, skal kunne gøre det frit. Derfor er der fredningsbælter, hvor du ikke må fiske. Fredningsbælterne er der, hvor åer og bække løber ud i hav og fjorde. Det er altid en god idé at tjekke, om der måske er et fredningsbælte lige dér, hvor du kunne tænke dig at fiske.

Her kan du se en oversigt over fredningsbælter

Inden du klikker dig ned i kortene, hvor fredningsbælterne er tegnet, skal du være opmærksom på dette:

  • Fredningsbælterne vises med forskellig farve: Rød for helårligt, Blå for 16. september til 15. marts eller Gul, hvis en anden periode, eller hvis der gælder andre særlige regler. For at se mere om fredningsbæltet skal du klikke på det farvede felt, hvorefter et popup-vindue vil vise oplysninger om fredningsbæltet. Der er også, under www/Flere oplysninger,  link til Retsinformation til den bekendtgørelse, der fastlægger fredningsbæltet. 
  • Hvis vandløbets munding er 2 meter eller bredere, er der et fredningsbælte på 500 meter, som gælder hele året. Hvis vandløbets munding er mindre end 2 meter bredt, gælder fredningsbæltet kun i perioden 16. september-15. marts.

Særlige lokale regler

Vær opmærksom på, at der i visse lokale farvande er vedtaget særlige regler for fiskeri. De særlige regler kan omfatte både redskabsbegrænsninger, fangstbegrænsninger, skærpede mindstemål, udvidede fredningsbælter og lignende.

Her kan du finde bekendtgørelser og brochurer om særlige lokale regler