Foretag indberetning
Akvakulturbekendtgørelsen er revideret i 2022
Der er ændret i anlægstyper således at tanganlæg er tilføjet og recirkulerede anlæg nu inddeles i lav, mellem høj og høj recirkulationsgrad. De nye typer er beskrevet i Vejledning til udfyldelse af skema, samt i bilag 1 i bekendtgørelsen.
Der er desuden åbnet for at oplysninger fra muslinge- og østersanlæg kan anvendes til kontrolformål. Dette er gjort for at undgå at samme oplysninger skal indberettes to gange til Fiskeristyrelsen.
I de blå bokse i højre side på pc og i bunden på mobil og tablet, kan du finde link til bekendtgørelsen, forordning og vejledninger til indberetning af akvakulturblanketten.
Formål med indberetningen
Data anvendes til udarbejdelse af officiel akvakulturstatistik, opkrævning af restkoncentrationsafgift og rapportering til EU, OECD og FAO. Fra 2022 kan oplysninger fra muslinge- og østersanlæg desuden anvendes til kontrolformål.
Sådan foregår indberetningen
Fristen for rettidig indberetning af sidste års produktionsoplysninger er 1. marts.
Indberetningen foregår på Fiskeristyrelsens elektroniske indberetningsblanket, som kan tilgås via linket nedenfor. Blanketten vil være forudfyldt med mange oplysninger fra sidste år, og det er muligt at hente hjælpevejledninger undervejs.
Har du ikke mulighed for at indberette elektronisk, f.eks. hvis anlægget ikke er tilknyttet et CVR-nr., kan et tomt skema printes via linket i boksen Vejledninger i højre side. Skemaet udfyldes, underskrives og indsendes til Fiskeristyrelsen. Adressen er anført på skemaet. Skemaet kan også anvendes som personlig kladde inden indberetning på virk.dk.
Yderligere information
Se akvakulturstatistikkerne
Samlet indberetning af flere anlæg: Drives flere anlæg af samme type under samme CVR-nr. kan der søges om tilladelse til at indberette samlet på et fælles skema, såfremt der ikke er tale om toskallede bløddyr.