Fiskeristyrelsen deltager på Danfish International i Aalborg

Fiskerimessen Danfish International er en af verdens vigtigste messer for udstyr og tjenester til fiskerisektoren. Messen er i fuld gang i Aalborg Kongres- og Kulturcenter fra onsdag den 13. til fredag den 15. oktober, og Fiskeristyrelsen deltager traditionen tro med en stand på messen alle dage.

Publiceret 14. oktober 2021

Programmet for vores stand på Danfish International i Aalborg er i år pakket med spændende og alsidige indslag. I løbet af de tre dage kan du høre oplæg og få information om alt fra tilskud til fiskerikontrol, elektronisk logbogsføring og forskning støttet med midler fra styrelsen og EU.

Særlige temaer: Fremtidens fiskeri, Kontrol i fiskeriet & Forskning i fiskeriets udfordringer

Messens første dag er gået med temaet fremtidens fiskeri, hvor vi fortalte om den nye Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF) og om processen for udmøntning af Brexit-reserven. Der kom mange interesserede gæster forbi standen med spørgsmål til både kontrol, tilskud og mange aktuelle emner. Dagen bød også på præsentation ved kontorchef for Hav- og Fiskeritilskudskontoret Marie Louise Flach de Neergaard. Hun førte os håndfast igennem EHFAF og hvordan de næste syv år skal formes.

I dag byder vi på præsentation af kontrol i fiskeriet. Her præsenterer vi eksempler på risikobaseret kontrol, nye regler, og monitoreringsprojektet i Kattegat. Endvidere kan man få et smugkig på den nye elog klient 12.0 til elektronisk logbogsføring. Den nye elog klient tilbyder blandt andet forbedret filtrering af farvande og økonomisk zone ud fra den angivne position i logbogen samt import af data fra logbogen i elog klientens landingserklæring.

På messens sidste dag, fredag den 15. oktober, præsenterer vi forskningsprojekter og fortæller om, hvordan de kan bidrage til at løse nogle af fiskeriets udfordringer. Forskningen kan bidrage til at løse udfordringer i forbindelse med landingsforpligtelse og fiskebestande. Du kan blandt andet blive klogere på projekter om skræmmeliner, sygdomme hos fisk og fiskearter, der kan overleve genudsmidning, med forskningsprojekter fra blandt andet DTU Aqua og Aalborg Universitet.

Besøg os på stand nr. C322

Kig forbi vores stand nr. C322 i Aalborg Kongres- og Kulturcenter og få en snak med vores folk om kontrol, tilskud eller IT.