Fiskeristyrelsens nye kontrolskib skal bygges i Hvide Sande

26-06-2020
Nyhed

Fiskeristyrelsen har nu afsluttet udbuddet om, hvilket værft der skal bygges styrelsens nye kontrolskib ”Ny Vestkysten”. Hvide Sande Shipyard Steel & Service løb af med sejren – tæt forfulgt af Karstensens Skibsværft i Skagen.

Valget af Hvide Sande Shipyard er sket på baggrund af en grundig udbudsproces med forhandlinger med begge prækvalificerede værfter for at sikre, at værfternes tilbud blev bedst muligt tilpasset Fiskeristyrelsens behov. Der er i udvælgelsen lagt stor vægt på, at værftet kunne tilbyde miljø- og klimarigtige løsninger ift. bl.a. brændstofforbrug, isolering og materialevalg. 

Det nye skib skal erstatte styrelsens nuværende kontrolskib ”Vestkysten”, der fører kontrol med fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak og hvert år også drager på togt i Nordatlanten.  

Ny Vestkysten bliver knap 64 meter langt og bliver bygget til at opfylde de højeste standarder for både udledning af miljøskadelige stoffer (Tier III) og arbejdsmiljø og sikkerhed ombord. Desuden er skibet forberedt til at kunne håndtere fremtidens kontrolformer, herunder store droner, der kan betjenes fra skibet og muligheden for delvis eldrift.

Skibet skal stå færdigt i forsommeren 2022 og forventes taget i brug kort tid herefter.

Prisen for det nye skib er 169,8 mio. kr., der delvist finansieres af EU-midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskeriudviklingsfond.

Læs hele ministeriets pressemeddelelse

 

%MCEPASTEBIN%