Udenrigshandelsstatistik

Statistikker for Danmarks udenrigshandel med fisk og fiskeriprodukter.
Udenrigshandelsstatistikken er baseret på data fra Danmarks Statistik over Danmarks eksport- og import af fisk og fiskeprodukter.
1-års tabeller for dansk udenrigshandel
Tabellerne er alle for perioden januar - december. Via links i fodnoten på nedenstående tabeller er det muligt at se udenrigshandelstal for hvert af årene 2002-2016. Tal for 2016 er foreløbige.
Danmarks udenrigshandel med fisk og fiskeprodukter fordelt på lande
Danmarks udenrigshandel med fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Eksport
Danmarks udførsel til EU-lande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Værdien af Danmarks udførsel til EU-lande af fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Danmarks udførsel til tredielande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Værdien af Danmarks udførsel til tredielande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Import
Danmarks indførsel fra EU-lande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Værdien af Danmarks indførsel fra EU-lande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Danmarks indførsel fra tredielande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Værdien af Danmarks indførsel fra tredielande af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
10-års tabeller for dansk udenrigshandel
10 års tabel for Danmarks udenrigshandel med fisk og fiskeriprodukter. Tabellen er for perioden 2007-2016. Tal for 2016 er foreløbige.
Eksport
Danmarks udførsel af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Værdien af Danmarks udførsel af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Import
Danmarks indførsel af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Værdien af Danmarks indførsel af fisk og fiskeprodukter fordelt på varegrupper
Varegrupperingen
Nedenstående dokumenter under varegruppering viser, hvorledes brugstarifpositionerne som anvendes af Danmarks Statistik, grupperes i nogle mere overordnede kategorier, til brug for præsentation af statistik på Fiskeristyrelsens hjemmeside. Dokumenterne under varetekst giver en oversættelse af brugstarifpositionerne til klar tekst. Brugstarifpositionerne kan ændre sig fra år til år. Herunder ses varegrupperingerne til og med 2007 samt vareteksten for de enkelte varekoder.
Dynamisk tabel med udenrigshandelsstatistik
I de dynamiske tabeller er det muligt at hente statistik fra Fiskeristyrelsens udenrigshandelsregister for de sidste 10 år.
Det er muligt at udvælge og gruppere varegrupper på grundlag af KN-koder, dvs. de grupperinger, der anvendes til udarbejdelsen af publikationen månedlig Udenrigshandel. For de varegrupper, nationer, import/eksport, der udvælges, er det muligt at få vist oplysninger om mængde og værdi.
Publikationer med udenrigshandelsstatistik
I månedstabellerne ses import of eksport af fiskeriprodukter fra en række udvalgte lande på tabelform. I "Resume af Danmarks Udenrigshandel med fisk og fiskeprodukter" er den aktuelle måneds udenrigshandel beskrevet i tekst og oversigtstabeller.
Månedstabeller udenrigshandel
Resume af Danmarks Udenrigshandel
Baggrund
Fra 1. januar 1993 indhentes udenrigshandelsstatistikkens grundmateriale i form af to indsamlingssystemer:
- Extrastat: Handel med ikke EU-lande, 3. lande
- Intrastat: Handel med EU-landene.
Indsamling via Extrastat er integreret med Told- og Skats indsamling af data med henblik på opkrævning af told og udførelsesafgift. Dette betyder, at dækningsgraden på Extrastat er høj og der sikres en høj grad af kontrol og indberetningsdisciplin.
Intrastat er ikke en totaldækkende statistik: Firmaer med en årlig EU-import på under 1,5 mio kr. (før 1997, 0,5 mio. kr.) og/eller EU-eksport på under 2,5 mill kr. (før 1997, 0,8 mio. kr.), dvs. firmaer, hvor handelsomfanget ligger under fritagelsesgrænserne, skal ikke angive oplysninger til Intrastat.
Da opgørelser fra Told- og Skat er noget forsinkede og det faktum, at intrastat ikke er fuld dækkende, er der etableret økonometriske modeller til estimation af første foreløbige opgørelse af Udenrigshandelstallene.
Fiskeristyrelsen modtager data fra Danmarks Statistik med 4 måneders forsinkelse, dvs. december måneds tal bliver først modtaget i maj måned. I forbindelse med, at der modtages data for en ny måned, bliver data for indeværende samt foregående år opdateret. Dette betyder, at i forbindelse med, at Fiskeristyrelsen modtager data for januar måned f.eks. år 2009, bliver data helt tilbage til januar 2008 opdateret.