Hvad er proceduren for opkøb og salg?

Naturskånsom fisk skal være mærket af fiskeren, når den landes, (jf. § 5 stk. 3 i bekendtgørelse for mærkningsordningen) Mærkningen vil så følge fisken ind på samlecentral eller auktion.

 

Auktionen skal udbyde fisken til salg som naturskånsom, når fiskeren anmelder den som sådan (jf. regler for offentlige auktioner).

 

For at der ikke skal opstå tvivl om hvilken fisk, der er fanget som naturskånsom og retmæssigt kan sælges som sådan, skal fisken være mærket på kasseniveau.

 

Opkøbere (herunder restauranter og detailhandel), som ønsker at sælge fisken videre som naturskånsomt, skal være registreret til dette hos Fødevarestyrelsen. De har ligeledes pligt til at have et egenkontrolprogram, der sikrer, at fisken opbevares adskilt fra anden fisk (jf. § 3 i bekendtgørelse for mærkningsordningen) Denne regel træder først i kraft 1. jan 2021.